René Van Echelpoel

Fotografie natuurlijk!

Over mij

Geachte bezoeker,

Vooreerst heet ik U van harte welkom bij uw bezoek aan mijn website en dank U tevens, heel oprecht, voor uw blijken van belangstelling voor mijn werk.

Reeds op heel jonge leeftijd ontwikkelde ik een uitgesproken belangstelling voor al datgene wat zich in de natuur afspeelt en fascineerden mij bijzonder de fotografische technieken die het mij moesten mogelijk maken mijn persoonlijke natuurbeleving zo gedetailleerd mogelijk op beeld vast te leggen.

Aanvankelijk fotografeerde ik vooral in natuurgebieden hier in mijn geboortestreek “ De Kempen “ maar gaandeweg de tijd werd mijn actieterrein meer en meer uitgebreid tot uiteindelijk zelfs ver over de landsgrenzen.

Met grote regelmaat trek ik in alle seizoenen naar diverse natuurgebieden in België, naar de Zeeuwse eilanden, de Veluwe en Friesland in het hoge noorden van Nederland, naar het Eifelgebergte in Duitsland, alsook naar Frankrijk en Oostenrijk, allemaal streken en gebieden met een eigen karakter en biotoop en met een specifieke fauna en flora.

De leegte, de stilte, de grootsheid maar bovenal ook de schoonheid van de natuur is mij tot op vandaag bijzonder blijven boeien en mijn steeds groeiende belangstelling voor alle facetten van de natuur heeft mijn ambitie om al die pracht tot in detail op beeld vast te leggen, altijd maar meer en meer vorm gegeven.

Ontelbare uren vrije tijd, ontzettend veel geduld, uren observatie in bos in veld en niet zelden een flinke dosis geluk, hebben zich doorheen vele jaren vertaald in een ruime collectie foto\’s, die op de dag van vandaag is uitgegroeid tot een echt levenswerk.

Onlangs is in overleg met een goede vriend spontaan de idee gegroeid om een website te ontwerpen, hoofdzakelijk met de bedoeling om mijn belangrijkste beelden te kunnen delen met het brede publiek in het algemeen en met de natuurliefhebbers in het bijzonder.

Ik heb dan ook getracht om met deze zeer selectieve reeks van foto\’s, samengesteld uit landschappen, vogels, zoogdieren en een aantal macro-foto\’s van bloemen, insecten, libellen en vlinders, een duidelijk beeld te geven van hoe indrukwekkend mooi en boeiend de natuur, vooral ook in onze onmiddellijke omgeving toch wel is.

Verder wens ik U dan ook alvast heel veel kijkplezier en dank U nogmaals voor uw getoonde belangstelling.

Eventuele tips, adviezen, vragen en reacties zijn uiteraard altijd welkom !

Van Echelpoel René

© 2024 René Van Echelpoel

Thema door Anders Norén